Facebook a cumparat cu 16 miliarde dolari WhatsApp

Sursa imagine: techcrunch.com

Sursa imagine: techcrunch.com


Facebook a anuntat o achizitie bomba, urmand sa preia, cu 16 miliarde dolari, aplicatia de mesagerie instant WhatsApp. Facebook va plati patru miliarde cash si 12 miliarde dolari in actiuni. WhatsApp are 450 milioane de utilizatori. Platforma WhatsApp are succes urias, dar suma absolut nebuneasca va fi comentata pe larg zilele urmatoare. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.

WhatsApp permite trimiterea gratuita de mesaje, poze si mici fisiere audio pe internet intre diversi utillizatori, reprezentantii platformei sustinand ca numarul de utilizatori creste cu un milion in fiecare zi si a ajuns acum la 450 milioane.

In comunicatul care anunta tranzactia, Mark Zuckerberg spune ca WhatsApp este “incredibil de valoroasa”. Suma de achizitie este uriasa, mai ales ca cea mai mare peluare fusese cea a Instagram, cumparata cu un miliard de dolari in 2012.

Jan Koum, fondator al WhatsApp va intra in board-ul Facebook, insa aplicatia de mesagerie va fi gestionata ca divizie independenta. Trebuie precizat ca tranzactia in sine cuprinde patru miliarde dolari cash si 12 miliarde in actiuni Facebook, la toate adaugandu-se angajamentul de a vira actiuni in valoare de trei miliarde dolari fondatorilor si angajatilor WhatsApp in termen de patru ani de la parafarea tuturor lucrurilor legate de tranzactie.

WhatsApp se refera la utilizatori care intra macar o data pe luna cand inainteaza totalul de 450 milioane, insa adauga ca 70% dintre ei folosesc mesageria instant macar o data pe zi.

Sursa: hotnews.ro

Cautari recente:
    whatsapp se plaeste?