Continutul UHD devine si mai accesibil la nivel global in 2016

netflix romania

Incepand cu 6 ianuarie 2016 Netflix functioneaza la nivel global (exceptie facand China, Coreea de Nord, Siria si Crimeea) in urma declaratiei facute ieri la CES de catre CEO-ul Netflix Reed Hastings (asa cum bine anticipa Stefan aparitia in Romania a serviciului).

Sunt 3 planuri tarifare (mai sus puteti urmari tutorialul video de instalare pe tv) iar ce e bine de stiut este ca prima luna este gratuita pentru cine vrea sa-l incerce (daca crearea contului se face de pe un dispozitiv Apple e posibil ca banii sa va fie retinuti).

plans

Alegand planul Premium si alta tara inainte de instalarea aplicatiei pe TV (nu folosind-o pe cea din PS4) te poti bucura de filme si seriale in format 4k si sunet 5.1. Minusurile ar fi ca serialul House of Cards lipseste…iar subtitrarile inca nu sunt disponibile in romana dar se va rezolva in curand

Alexandru Nestian:
“Later update: Conform unor surse, Netflix are de 16 luni un om angajat in .ro, iar de ceva vreme a semnat contract, pentru traduceri/subtritari, cu o firma locala. Nici una din parti nu stie cand ar putea avea loc lansarea, nu exista nici un plan setat.”

http://www.orlando.ro/2015/12/10/vom-avea-netflix-in-ro-din-ianuarie/

20160107_122452

Pentru a sublinia titlul articolului va mai anunt ca primele discuri Blu-ray UHD si-au facut aparitia timid 30$ iar din martie va aparea si primul Blu-ray Player UHD de la Samsung 400$ la pre-comanda (Sony nu si-a exprimat dorinta de a face ceva in acest sens).

Deasemenea posturile prin satelit sunt prezente si FTA (free to air) insa pe langa capabilitatea unui TV de a reda continut 4k este nevoie ca si receptorul sa stie acest lucru.

sat

Spor la vizionat!