Bitcoin a depasit in premiera valoarea de 1.000 de dolari

bitcoin_08_e5050a2b05

Moneda virtuala Bitcoin, o forma descentralizata de valuta, care poate fi schimbata in bani reali, pe internet, n-a valorat niciodata mai mult decat acum.

Pretul unui singur bitcoin a depasit 1.000 de dolari in cadrul Mt. Gox, una din principalele burse unde se realizeaza schimburi cu asemenea monede.

Potrivit Mt. Gox, un bitcoin a ajuns sa valoreze 1.020 dolari, fiind evaluat, in medie, la 945 dolari, pe alte burse de tranzactionare.

Astfel, piata totala de bitcoini atinge 11,4 miliarde dolari.

Bitcoin a inregistrat o serie de ascensiuni ale preturilor, inainte de a se prabusi, la anumite valori, dar iata ca isi revine spectaculos.

Valoarea sa survine dupa ce unele evenimente majore au determinat sporirea increderii in bitcoini, in calitate de moneda universala de schimb. Bitcoin a devenit tot mai popular in China.

Moneda a atras investitorii din Silicon Valley si alte zone antreprenoriale, care pun in joc bani reali, pentru a dezvolta startup-uri bazate pe bitcoini.

Pretul unui bitcoin a fost de 200 dolari in 27 octombrie 2013, insemnand ca moneda are o valoare de cinci ori mai mare, performanta obtinuta intr-o singura luna. Vom fi martorii unei bule cu bitcoini? Este posibil, spun analistii. Dar asta nu inseamna ca experimentul cu bancnote virtuale, demarat in urma cu patru ani, va fi abandonat.

Sursa: manager.ro

Cautari recente:
    1 bitcoin valoare azi, bitcoin valoare, moneda descentralizata, valoare bit coin azi, valoarea de piata a unui bitcoin